Lasagne s krůtím masem
Suroviny
- 50 g Sýr Parmezán
- 250 g Lasagne
- 250 g Krůtí maso mleté
- 500 ml Omáčka bešamelová
- 1 ks Cibule
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 1 špetka Oregano sušené
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Tuk
- 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1064 kcal
- Sacharidy 124 g
- Tuky 45 g
- Sodík 616 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 81.1 mg
- Draslík 221.8 mg
- Vláknina 975.6 mg
- Vitamín A 975.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu, vložíme do ní lasagne a 2 minuty povaříme. Poté je zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibulku a česnek. Přidáme mleté krůtí maso, rajčatový protlak, sůl, pepř, oregano, podlijeme 1 dcl vody a za občasného míchání dusíme asi 30 minut.
-
3
Zapékací mísu vymastíme tukem a nalijeme do ní trochu bešamelové omáčky, poté rozložíme jednu vrstvu lasagní, na ní dáme vrstvu masové směsi, další lasagne a opět zalijeme bešamelovou omáčkou.
-
4
Takto střídáme vrstvy a poslední vrstvou zůstanou lasagne, které přelijeme zbytkem bešamelové omáčky, okořeníme muškátovým oříškem a posypeme nastrouhaným parmezánem.
-
5
Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia a vložíme do ní zapékací misku s lasagnemi. Pečeme 45 minut a poté ihned podáváme.