Špenátové cannelloni
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 690 kcal
- Sacharidy 51 g
- Tuky 40 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 69.5 mg
- Draslík 463.2 mg
- Vláknina 4346 mg
- Vitamín A 4346 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.3 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce s vroucí mírně osolenou vodou vložíme cannelloni a vaříme 3 minuty, dokud nezměknou. Poté je scedíme, opláchneme horkou vodou a odložíme na připravenou utěrku.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme omytý špenát, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a restujeme na mírném ohni 2 minuty.
-
3
Pánev stáhneme ze sporáku a přidáme nastrouhaný ementál.
-
4
Jednotlivé cannelloni plníme připravenou špenátovou směsí a vkládáme do vymazané zapékací mísy. Poté je přelijeme bešamelovou omáčkou a dochutíme muškátovým oříškem, solí a pepřem.
-
5
Před vložením do trouby předehřáté na 220 stupňů Celsia posypeme cannelloni nastrouhaným parmazánem.
-
6
Pečeme 15 minut, posypeme pažitkou a pak ihned podáváme.