Čtverečky s ořechovým krémem
Suroviny
- 20 g Mandle
- 200 g Máslo čerstvé
- 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Ořechy vlašské
- 50 g Cukr krupice
- 100 g Cukr moučkový
- 0.25 ks Citrony
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Skořice mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 špetka Vanilka mletá
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 1 polévková lžíce Perník
- 2 polévková lžíce Smetana čerstvá ke šlehání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 26 g
- Sodík 17 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 79 mg
- Vláknina 4321.6 mg
- Vitamín A 4321.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.2 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve si připravíme těsto - mouku prosejeme, přidáme nakrájené máslo, cukr, vanilku, kůru nastrouhanou z citronu a vejce. Rychle vypracujeme těsto a na chladném místě necháme cca 15 minut odpočinout.
-
2
Poté je vyválíme na tenký plát, formičkou vykrájíme čtverečky, rozložíme na suchý plech, povrch potřeme rozšlehaným vejcem, ozdobíme loupanými mandlemi a ve středně vyhřáté troubě upečeme.
-
3
Hotové cukroví spojíme vždy po dvou ořechovým krémem.
-
4
Na krém nasypeme strouhané ořechy do vody svařené s cukrem, přidáme smetanu, vanilku, citronovou kůru, med, skořici a nastrouhaný perník. Důkladně promícháme.