Krupice s mléčnou omáčkou

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Pšeničná krupice
  • 100 g Slanina vepřová
  • 5 g Sůl
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 300 ml Mléko polotučné
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 329 kcal
  • Sacharidy 41 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 699 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 24.5 mg
  • Draslík 52.1 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci přivedeme k varu, za stálého míchání přisypeme krupici a pozvolna vaříme.

  • 2

    V pánvi rozškvaříme kostičky slaniny, přisypeme mouku a usmažíme tmavší jíšku, rozředíme ji mlékem, dobře rozmícháme, osolíme a povaříme dohusta.

  • 3

    Na talíře rozdělíme vařenou krupici a přelijeme mléčnou omáčkou.

  • 4

    Ještě teplou ihned podáváme.

Komentáře k receptu