Ovocný koláč broskvový
Suroviny
- 250 g Kompot broskvový
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Cukr krupice
- 20 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 200 g Mouka pšeničná hladká
- 200 g Mouka pšeničná hrubá
- 100 g Mléko kefírové jihočeské
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 717 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 34 g
- Sodík 32 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 101.8 mg
- Draslík 283.5 mg
- Vláknina 1978.7 mg
- Vitamín A 1978.7 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 7.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy prosejeme obě mouky, kypřící prášek, promícháme, vylijeme olej, rozklepneme vejce, kefír, cukr, vanilkový cukr, vařečkou dobře promícháme, vylijeme na máslem vymaštěný a strouhankou vysypaný plech, naskládáme broskve, posypeme drobenkou, vložíme do horké trouby a pečeme přibližně 30 minut.
-
2
Drobenka: Na pánvi zahřejeme máslo, mouku, cukr, všechno zahřejeme a posypeme koláč.