Chřest se zeleninovou zálivkou
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 750 g Brambory
- 500 g Chřest bílý
- 150 g Ředkvička
- 500 g Chřest zelený
- 3 ks Cibule
- 1 ks Kapie
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř bílý
- 2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Estragon
- 3 polévková lžíce Ocet ze šampaňského - Balsamic
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 266 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 6 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 2.7 mg
- Draslík 1284.3 mg
- Vláknina 18723.4 mg
- Vitamín A 18723.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.5 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelený a bílý chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru - bílý chřest vaříme 15 minut a zelený 10 minut. Vařený chřest zaléváme zeleninovou zálivkou a podáváme studený k vařeným bramborám.
-
2
Zálivka:
-
3
Ostatní zeleninu nakrájíme. Papriku nejprve spaříme pod horkou vodou, abychom ji mohli lépe oloupat, a potom ji nakrájíme na tenké nudličky. Kolečka cibule, ředkviček a nudličky kapiové papriky smícháme s octem, hořčicí, olejem a sekaným estragonem. Vše důkladně promícháme a ochutíme pepřem a solí.