Zvěřinové ragú s houbami
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 115 g Slanina vepřová
- 600 g Srnčí kýta
- 250 g Houby čerstvé
- 250 ml Hovězí vývar základní
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 4 ks Šalotka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- 3 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 585 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 23 g
- Sodík 726 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 24.1 mg
- Draslík 980.4 mg
- Vláknina 4246.3 mg
- Vitamín A 4246.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V kastrole rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupané, nadrobno nakrájené šalotky, na kostičky nakrájenou slaninu a obojí za častého míchání osmažíme. Vložíme očištěné, omyté, na kostky nakrájené maso a za častého míchání smažíme 3-4 minuty po všech stranách. Vmícháme hladkou mouku a smažíme ještě 1-2 minuty. Potom přilijeme brandy, krátce promícháváme a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Nakonec přilijeme vývar a přivedeme k varu.
-
2
Vmícháme rajčatový protlak, worcester, oregano a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 až 2 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.
-
3
Ragú můžeme podávat s vařenými těstovinami, bramborami nebo rýží.