Zvěřinové ragú s houbami

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 115 g Slanina vepřová
  • 600 g Srnčí kýta
  • 250 g Houby čerstvé
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 4 ks Šalotka
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 585 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 726 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 24.1 mg
  • Draslík 980.4 mg
  • Vláknina 4246.3 mg
  • Vitamín A 4246.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme olej a máslo. Přidáme oloupané, nadrobno nakrájené šalotky, na kostičky nakrájenou slaninu a obojí za častého míchání osmažíme. Vložíme očištěné, omyté, na kostky nakrájené maso a za častého míchání smažíme 3-4 minuty po všech stranách. Vmícháme hladkou mouku a smažíme ještě 1-2 minuty. Potom přilijeme brandy, krátce promícháváme a přidáme očištěné, na plátky nakrájené houby. Nakonec přilijeme vývar a přivedeme k varu.

  • 2

    Vmícháme rajčatový protlak, worcester, oregano a podle chuti osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna dusíme 1,5 až 2 hodiny, aby maso bylo úplně měkké.

  • 3

    Ragú můžeme podávat s vařenými těstovinami, bramborami nebo rýží.

Komentáře k receptu