Králík na medu a tymiánu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Králičí maso
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 ml Voda pitná
  • 200 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 3 polévková lžíce Hořčice Bornier - hrubozrnná
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 558 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 491 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 138 mg
  • Draslík 777.7 mg
  • Vláknina 1314.8 mg
  • Vitamín A 1314.8 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a máslo. Vložíme omyté, na kostky nakrájené králičí maso a po všech stranách je osmažíme. Přidáme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli a smažíme ještě 2 minuty. Přidáme rozdrcený česnek, za stálého míchání krátce osmahneme, vlijeme jablečný cidr a přivedeme k varu. Přilijeme vodu (nebo vývar), vsypeme lístky tymiánu, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme asi 20 minut.

  • 2

    Na menší pánvi nasucho opražíme na proužky nakrájenou slaninu. Vyjmeme ji na papírovou utěrku.

  • 3

    Do omáčky ke králíkovi vmícháme med a hořčici. Těsně před podáváním přidáme zakysanou smetanu, promícháme a necháme jen dojít k varu.

  • 4

    Králičí maso upravíme na talíře a ozdobíme slaninou.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou široké nudle.

Komentáře k receptu