Grilovaný tuňák s citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 134 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Citrony
  • 4 plátek Tuňák obecný
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 173 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 38 mg
  • Draslík 301.3 mg
  • Vláknina 2350 mg
  • Vitamín A 2350 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.5 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mělké mísy vložíme plátky z tuňáka. Smícháme v misce worcester, sójovou omáčku, cukr, olej a hořčici. Plátky z tuňáka polijeme marinádou. Obracíme je opatrně v marinádě, aby se celé pokryly.

  • 2

    Zakryjeme mísu a dáme vychladit do lednice na 2 hodiny.

  • 3

    Poté marinované plátky grilujeme po obou stranách 7 minut. Jednou je obrátíme a potíráme zbytkem marinády.

  • 4

    Ozdobíme citronem a podáváme.

Komentáře k receptu