Těstoviny s ančovičkami a špenátem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Špenát listový čerstvý
  • 400 g Těstoviny Fettuccine
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Ančovičky konzervované
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Oříšky piniové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 3674 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 76.5 mg
  • Draslík 1822.9 mg
  • Vláknina 16434.5 mg
  • Vitamín A 16434.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.5 mg
  • Vitamín E 8.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tuhé stonky špenátu odřízneme. Listy opláchneme pod tekoucí vodou a mokré listy vložíme do hluboké pánve. Pod pokličkou vaříme, dokud špenát nezavadne. Občas pánví zatřeseme. Necháme okapat, dáme stranou a udržujeme teplé.

  • 2

    Ve velké pánvi přivedeme lehce osolenou vodu k varu, přidáme fettuccine a lžíci oleje a 10 minut vaříme.

  • 3

    Rozehřejeme v pánvi 4 lžíce zbylého oleje, přidáme piniová semínka a dozlatova osmahneme. Odstavíme a dáme stranou na později.

  • 4

    Do pánve dáme rozetřený česnek a přidáme ančovičky a promícháme se špenátem. Povaříme 3 minuty, vrátíme do pánve piniová semínka.

  • 5

    Fettuccine promícháme se zbylým olivovým olejem a přendáme na mísu. Přelijeme je omáčkou z ančoviček a špenátu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu