Těstoviny s ančovičkami a špenátem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 777 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 31 g
- Sodík 3674 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 76.5 mg
- Draslík 1822.9 mg
- Vláknina 16434.5 mg
- Vitamín A 16434.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.5 mg
- Vitamín E 8.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tuhé stonky špenátu odřízneme. Listy opláchneme pod tekoucí vodou a mokré listy vložíme do hluboké pánve. Pod pokličkou vaříme, dokud špenát nezavadne. Občas pánví zatřeseme. Necháme okapat, dáme stranou a udržujeme teplé.
-
2
Ve velké pánvi přivedeme lehce osolenou vodu k varu, přidáme fettuccine a lžíci oleje a 10 minut vaříme.
-
3
Rozehřejeme v pánvi 4 lžíce zbylého oleje, přidáme piniová semínka a dozlatova osmahneme. Odstavíme a dáme stranou na později.
-
4
Do pánve dáme rozetřený česnek a přidáme ančovičky a promícháme se špenátem. Povaříme 3 minuty, vrátíme do pánve piniová semínka.
-
5
Fettuccine promícháme se zbylým olivovým olejem a přendáme na mísu. Přelijeme je omáčkou z ančoviček a špenátu a ihned podáváme.