Pečený mořský okoun

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 2 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Okouník mořský
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 381 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 140 mg
  • Draslík 962.2 mg
  • Vláknina 970.3 mg
  • Vitamín A 970.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dvojitou fólii si připravíme a lehce potřeme olejem, aby se do ní daly zabalit ryby. Vykuchanou rybu položíme doprostřed a rozevřeme břišní dutinu, naplníme ji zázvorem, nakrájenou jarní cibulkou a stroužkem česneku. Zalijeme sherrym, osolíme a opepříme.

  • 2

    Zavřeme břišní dutiny ryb a dáme je vedle sebe. Fólii přehneme přes ryby pevně a spojíme kraje fólie. Okraje přehneme a zmáčkneme.

  • 3

    V rozehřátém grilu pečeme 15 minut, jednou otočíme. Poté sundáme fólii a rybu nakrájíme na 3 kusy.

  • 4

    Podáváme horké.

Komentáře k receptu