Bramborová kaše zapečená s klobásou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 180 g Okurky nakládané
  • 150 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 20 g Sůl
  • 200 g Klobása uzená
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 394 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 2097 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 39 g
  • Cholesterol 135 mg
  • Draslík 592.7 mg
  • Vláknina 7386.7 mg
  • Vitamín A 7386.7 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přilijeme mléko, osolíme a vyšleháme na kaši. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přimícháme do kaše, z bílků vyšleháme sníh, který také přidáme do kaše.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu kaše, na povrch poklademe na kolečka nakrájenou klobásu, zakryjeme druhou polovinou kaše, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.

  • 3

    Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, až bude sýr na povrchu zlatavý.

  • 4

    Podáváme s kyselou okurkou.

Komentáře k receptu