Bramborová kaše zapečená s klobásou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 394 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 15 g
- Sodík 2097 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 592.7 mg
- Vláknina 7386.7 mg
- Vitamín A 7386.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, přilijeme mléko, osolíme a vyšleháme na kaši. Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků, žloutky přimícháme do kaše, z bílků vyšleháme sníh, který také přidáme do kaše.
-
2
Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj polovinu kaše, na povrch poklademe na kolečka nakrájenou klobásu, zakryjeme druhou polovinou kaše, posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct.
-
3
Pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut, až bude sýr na povrchu zlatavý.
-
4
Podáváme s kyselou okurkou.