Bramborový plát pečený

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 220 g Sůl
  • 200 g Sádlo škvařené
  • 200 g Smetana 16% (pochoutková)
  • 200 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kg Brambory
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 46 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 14237 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 49 mg
  • Draslík 696.3 mg
  • Vláknina 8333.3 mg
  • Vitamín A 8333.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.

  • 2

    Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu