Bramborový plát pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 564 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 39 g
- Sodík 14237 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 49 mg
- Draslík 696.3 mg
- Vláknina 8333.3 mg
- Vitamín A 8333.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory očistíme, omyjeme a nastrouháme najemno. Promícháme s moukou, osolíme a vypracujeme těsto.
-
2
Plech pomažeme velmi silnou vrstvou sádla, rozprostřeme po celé ploše těsto a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 až 20 minut, dokud celý plát nezezlátne. Plát vyklopíme, rozřežeme na čtverečky, bohatě pokropíme smetanou a ještě teplé podáváme.