Křehké rýžové nudle s hovězí svíčkovou
Suroviny
- 350 g Hovězí svíčková
- 140 g Nudle rýžové
- 100 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 1 kávová lžička Zázvor celý
- 6 ks Cibulka jarní
- 12 ks Chřest zelený
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 2 polévková lžíce Ořechy Kešu
- 1 polévková lžíce Olej sezamový
- 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 543 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 30 g
- Sodík 208 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 36.8 mg
- Draslík 449.9 mg
- Vláknina 3074.5 mg
- Vitamín A 3074.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.9 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V pánvi rozpálíme olej a po částech v něm osmažíme na kousky nalámané nudle. Vyjmeme je na papírovou utěrku a uchováme teplé.
-
2
V misce smícháme ústřicovou omáčku, sójovou omáčku, cukr a lžíci vody. Ve woku rozpálíme 2 lžíce oleje a zprudka na něm opečemer omyté, na plátky nakrájené maso. Vyjmeme na talíř.
-
3
Do woku přidáme trochu oleje, na plátky nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor a po chvíli očištěný, na špalíčky nakrájený chřest a cibulky. Restujeme 2 minuty, zalijeme připravenou omáčkou, vložíme zpět maso a restujeme ještě 1 minutu. Nakonec zakapeme sezamovým olejem.
-
4
Hotovou směs navršíme na nudle a posypeme nasucho opraženými kešu oříšky.
-
5
Ihned podáváme.