Zapečené makarony s více druhy sýrů
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 18 g
- Sodík 615 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 59 g
- Cholesterol 44.1 mg
- Draslík 204.9 mg
- Vláknina 5087.5 mg
- Vitamín A 5087.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Makarony uvaříme v dostatečném množství osolené vody do poloměkka, scedíme a protřeseme.
-
2
V pánvi rozpustíme 25g másla a vmícháme do něj strouhanku. Odstavíme z plotny.
-
3
V kastrole zpěníme zbylé máslo, vmícháme hladkou mouku a po chvíli hořčici v prášku a špetku muškátového oříšku. Odstavíme z plotny a do jíšky zvolna vešleháme ohřáté mléko. Na plotně potom přivedeme za stálého šlehání k varu a povaříme 2-3 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny.
-
4
Do omáčky vmícháme nejdříve nastrouhaný čedar, potom makarony a nakonec na kostičky nakrájenou mozzarellu.
-
5
Zapékací mísu vymažeme kouskem másla a vložíme do ní připravenou směs. Povrch uhladíme, posypeme strouhankou a nastrouhaným parmezánem.
-
6
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 25 minut. Vyjmeme, necháme chvíli odpočinout a podáváme.