Řízky z telecích játer

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 800 g Játra telecí
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 200 g Strouhanka
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.56 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 874 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 527.1 mg
  • Draslík 506.8 mg
  • Vláknina 3696.7 mg
  • Vitamín A 3696.7 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Játra rozkrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme. Vejce ušleháme s trochou piva, potom jsou řízky křehčí. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.

Komentáře k receptu