Řízky z telecích játer
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 423 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 19 g
- Sodík 874 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 527.1 mg
- Draslík 506.8 mg
- Vláknina 3696.7 mg
- Vitamín A 3696.7 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.8 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra rozkrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme. Vejce ušleháme s trochou piva, potom jsou řízky křehčí. Jednotlivé plátky obalíme v mouce, vejci a strouhance a osmažíme v rozpáleném oleji do zlatova. Přebytečný tuk necháme okapat na papírové utěrce. Podáváme ozdobené kolečkem citronu.