Novojičínské placičky s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Zelí kysané
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 0.12 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 77 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 321 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 273.6 mg
  • Vláknina 9983.8 mg
  • Vitamín A 9983.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy dáme polohrubou mouku, vejce, 2 lžíce rozpuštěného sádla, sůl, drcený kmín, pepř a kysané zelí. Vše promícháme, dáme na pomoučený vál a těsto na vále dobře rukama prohněteme. Rozdělíme ho na menší díly a každý vyválíme na placičku přibližně o průměru 8-10 cm a o síle 1 -1.5 cm.

  • 2

    Plech vytřeme olejem, placky poskládáme s menší mezerou od sebe, potřeme je rozpuštěným sádlem (2 lžíce), posypeme trochu kmínem (1.5 lžičky) a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme při 200°C přibližně 10-15 minut dozlatova. Podáváme je horké i studené.

Komentáře k receptu