Polské bůčkové knedlíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1415 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 49 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 315.1 mg
- Vláknina 7525.3 mg
- Vitamín A 7525.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova.
-
2
Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou.
-
3
Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky.