Polské bůčkové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 10 g Sůl
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 300 g Vepřový bok uzený
  • 400 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 4 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 664 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1415 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 315.1 mg
  • Vláknina 7525.3 mg
  • Vitamín A 7525.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bůček nakrájíme na kostičky a vyškvaříme na pánvi. Rohlíky nakrájené na kostičky přidáme k bůčku a opečeme dozlatova.

  • 2

    Z droždí, 1 dl mléka a trochu mouky zaděláme kvásek. V míse smícháme mouku, vejce, sůl a zbytek mléka, zalijeme kváskem a vypracujeme těsto, přidáme i bůček s opečeným rohlíkem a zapracujeme do těsta. Necháme hodinu kynout pod utěrkou.

  • 3

    Z vykynutého těsta na pomoučněném vále vytvarujeme menší kulaté knedlíky, které uvaříme v osolené vodě asi 15 minut. Po vyjmutí necháme okapat a podáváme polité horkým sádlem se škvarky.

Komentáře k receptu