Sumec s mandlovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 557 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 36 g
- Sodík 799 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 196.1 mg
- Draslík 731.3 mg
- Vláknina 9204.8 mg
- Vitamín A 9204.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.6 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vodu vlijeme do hrnce, přidáme ocet, oloupanou, rozpůlenou cibuli, sůl a pepř. Přivedeme k varu, vložíme omyté porce sumce a vaříme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme a vývar přecedíme. Přidáme do něj nahrubo nastrouhané mandle, citronovou šťávu a citronovou kůru. Chvíli povaříme, podle chuti osladíme a vmícháme žloutek. Dál už nevaříme.
-
3
Sumce upravíme na talíře a přelijeme mandlovou omáčkou.
-
4
Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.