Zeleninové tarte

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 100 g Smetana 12% (konzumní)
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 g Sýr ementálského typu
  • 1 ks Cuketa
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 205 g
  • Sodík 176 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 219.8 mg
  • Vláknina 7842.3 mg
  • Vitamín A 7842.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 47.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku smícháme s máslem, přidáme lžíci vody, jedno vejce a špetku soli a vše pořádně promícháme v těsto. Uložíme do potravinové folie a dáme na hodinu do chladničky.

  • 2

    Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dvě minuty vaříme v osolené vodě.

  • 3

    Těsto vyndáme z chladu a vlijeme do formy na tarte. Na těsto rozložíme lehce povařenou zeleninu. Následně vše posypeme sýrem. Na závěr smícháme smetanu s vejcem a pepřem a vše přelijeme.

  • 4

    Tarte pak vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 stupňů.

Komentáře k receptu