Zeleninové tarte
Suroviny
- 250 g Cibule
- 75 g Máslo čerstvé
- 100 g Smetana 12% (konzumní)
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 150 g Sýr ementálského typu
- 1 ks Cuketa
- 2 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika žlutá
- 1 ks Paprika červená
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 550 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 205 g
- Sodík 176 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 155.2 mg
- Draslík 219.8 mg
- Vláknina 7842.3 mg
- Vitamín A 7842.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60.1 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 47.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku smícháme s máslem, přidáme lžíci vody, jedno vejce a špetku soli a vše pořádně promícháme v těsto. Uložíme do potravinové folie a dáme na hodinu do chladničky.
-
2
Všechnu zeleninu očistíme, nakrájíme na větší kousky a dvě minuty vaříme v osolené vodě.
-
3
Těsto vyndáme z chladu a vlijeme do formy na tarte. Na těsto rozložíme lehce povařenou zeleninu. Následně vše posypeme sýrem. Na závěr smícháme smetanu s vejcem a pepřem a vše přelijeme.
-
4
Tarte pak vložíme do trouby a pečeme 20 minut na 180 stupňů.