Bramborák z chleba se slaninou
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 400 g Chléb konzumní
- 30 g Slanina vepřová
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Kmín celý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 4 stroužek Česnek
- 4 dl Bujón hovězí
- 0.06 dl Olej slunečnicový
- 1 šálek Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 19 g
- Sodík 24406 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 140.3 mg
- Draslík 603.2 mg
- Vláknina 3545.3 mg
- Vitamín A 3545.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvrdý chleba rozlámeme, dáme do mísy a zalijeme hovězím bujonem z kostky. Necháme ho asi 1 hodinu dobře rozmočit.
-
2
Anglickou slaninu a vepřovou slaninu pokrájíme na malé kostičky. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Očištěný česnek utřeme se solí.
-
3
Rozmočený chleba z bujonu scedíme, dáme zpět do mísy a přidáme k němu cibuli, česnek, slaninu, sůl, majoránku, pepř, kmín, vajíčka a polohrubou mouku. Vše důkladně promícháme, případně dochutíme solí.
-
4
V pánvi si rozpálíme olej. Lžící nabíráme těsto, dáme ho na rozpálený omastek, rozetřeme ho na placičku a smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
-
5
Podáváme horké i studené.