Palačinkové závitky s humrovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 15 g Pažitka
  • 220 g Zakysaná smetana
  • 50 g Humr
  • 125 g Mouka pšeničná hladká
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 344 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 200 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 233.9 mg
  • Draslík 189.9 mg
  • Vláknina 247.5 mg
  • Vitamín A 247.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Ke žloutkům přisypeme mouku, špetku soli, přilijeme mléko a přidáme 120 gramů zakysané smetany. Vyšleháme těsto na palačinky. Nakonec do těsta opatrně přimícháme sníh z bílků.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme kousek másla a usmažíme na něm postupně tenké palačinky.

  • 3

    Do pánve vyklopíme humrové maso z konzervy, zakápneme citronovou šťávou, přidáme 100 gramů zakysané smetany, posekanou pažitku, prohřejeme a odstavíme. Palačinky pomažeme humrovou směsí, zavineme, nakrájíme na kratší závitky a ještě teplé podáváme.

Komentáře k receptu