Čokoládový rýžový pudink
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 740 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 16 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 124 g
- Cholesterol 385.9 mg
- Draslík 144.5 mg
- Vláknina 5833.3 mg
- Vitamín A 5833.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 932.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do kastrolu vlijeme 2 l vody, uvedeme do varu a vsypeme propláchnutou rýži. Osolíme a pod pokličkou povaříme 10 minut. Potom rýži scedíme.
-
2
V kastrůlku zahřejeme mléko s kakaem k varu, přidáme rýži a vaříme bez pokličky asi 30 minut doměkka. Přidáme cukr, promícháme, odstavíme z plotny a ihned vmícháme žloutky.
-
3
Rýži rozdělíme do misek, uhladíme a posypeme nastrouhanou čokoládou.
-
4
Pudink podáváme vychlazený.