Sekaná s uzeným masem
Suroviny
- 120 g Uzená vepřová krkovička
- 800 g Vepřové maso mleté
- 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 3 ks Rohlíky bílé
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel - nať
- 6 stroužek Česnek
- 0.5 l Voda pitná
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 46 g
- Sodík 335 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 213.3 mg
- Draslík 594.3 mg
- Vláknina 4526.9 mg
- Vitamín A 4526.9 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uzené maso, cibuli, česnek, petrželovou nať nakrájíme nadrobno, rohlíky nakrájíme na kostičky. V míse vše smícháme se solí, pepřem, majoránkou, zalijeme polovinou piva. Poté vmícháme mleté vepřové maso, rozšlehaná vejce a zahustíme strouhankou.
-
2
Vlhkýma rukama utvoříme šišku, vložíme do pekáče, podlijeme zbylým pivem a pečeme v předehřáté troubě pod poklicí zhruba 1 hodinu. Poté odložíme poklici a sekanou pečeme ještě čtvrt hodiny.
-
3
V průběhu pečení maso poléváme šťávou. Je-li třeba, přilijeme horkou vodu.