Telecí řízek na holštýnský způsob
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 348 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1181 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 273 mg
- Draslík 449.2 mg
- Vláknina 192 mg
- Vitamín A 192 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, na tuku rychleji opečeme a vyjmeme.
-
2
V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce, do kterého zapečeme dávku kaparů a sardelového řezu.
-
3
Do výpeku přidáme rozpustit zbylé máslo.
-
4
Nakonec opečený řízek přelijeme výpekem zjemněným máslem a ozdobíme vejcem se zapečenými kapary a sardelovým řezem.
-
5
Ihned podáváme.