Vafle se sýrem
Suroviny
- 100 g Máslo čerstvé
- 150 g Mouka pšeničná celozrnná
- 100 g Rajčata
- 240 g Sýr Niva (Rokfór)
- 4 g Sůl
- 10 g Tuk
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 5 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Smetana zakysaná 12%
- 100 ml Mléko - podmáslí
- 3 ml Worcester (worcesterská omáčka)
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 647 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1299 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 261.4 mg
- Draslík 424.5 mg
- Vláknina 7875 mg
- Vitamín A 7875 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 30 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, prášek do pečiva, přilijeme podmáslí, přidáme vejce, sůl, pepř, zakápneme worcesterem a vypracujeme hladké těsto na vafle.
-
2
Rokfór rozmačkáme, smícháme se smetanou, přimícháme máslo, posekanou bazalku a vymícháme krém.
-
3
Vaflovač pomažeme tukem a pečeme postupně jednotlivé křupavé vafle. Pomažeme je sýrovým krémem, rozdělíme na talířky a ozdobíme plátky rajčat. Ještě teplé podáváme.