Vepřová panenka ve slaninové košilce
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 100 g Žampiony čerstvé
- 40 g Šalotka
- 400 g Vepřová panenka
- 150 g Slanina anglická
- 150 ml Vývar drůbeží
- 40 ml Dolin - Vermouth
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 12 g
- Sodík 882 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 58 mg
- Draslík 653.4 mg
- Vláknina 1162.5 mg
- Vitamín A 1162.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso osolíme a opepříme a potřeme hořčicí. Panenky zabalíme do plátků slaniny.
-
2
Dáme maso na pekáč a 30-35 minut je pečeme v předehřáté troubě při 220 °C. V půli pečení je obrátíme. Maso je hotové, když z něj po píchnutí vytéká čirá šťáva a slanina je křupavá.
-
3
Šťáva: v hrnci rozehřejeme v oleji máslo. Když začne pěnit, přidáme nasekanou šalotku a osmahneme ji, aby změkla.
-
4
Poprášíme moukou, zamícháme a 1 minutu ji necháme osmahnout. Postupně přiléváme vývar, přidáme nakrájené žampiony a 15 minut zvolna vaříme. Na závěr přidáme vermut a prohřejeme.
-
5
Výpek přecedíme a přidáme do zahuštěné šťávy. Šťávu prohřejeme, dokořeníme a nakrájené plátky masa šťávou polijeme.