Německý jablkový koláč

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Máslo čerstvé
  • 85 g Máslo čerstvé
  • 175 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 115 g Mouka pšeničná hrubá
  • 175 g Cukr krupice
  • 85 g Cukr krupice
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Jablka
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 3 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 0.04 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1109 kcal
  • Sacharidy 134 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 80 g
  • Cholesterol 262.7 mg
  • Draslík 219.8 mg
  • Vláknina 8563.5 mg
  • Vitamín A 8563.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na drobenku v míse smícháme hrubou mouku, cukr, skořici a máslo. Vypracujeme těsto, zabalíme do fólie a uložíme do chladničky.

  • 2

    V míse utřeme máslo s cukrem do pěny, přidáme citronovou kůru a po částech vmícháme prošlehaná vejce. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva, promícháme a nakonec vmícháme mléko. Vše ještě chvíli třeme.

  • 3

    Polovinu těsta vložíme do dortové formy vymazané tukem a na dně vyložené pečicím papírem. Těsto poklademe polovinou oloupaných, na plátky nakrájených jablek, na ně rozetřeme zbylé těsto a poklademe zbylými jablky. Navrch koláče nahrubo nastrouháme vychlazenou drobenku.

  • 4

    Koláč pečeme asi 50 minut ve středně vyhřáté troubě. Po upečení necháme 10 minut chladnout ve formě, vyklopíme a podáváme teplý.

Komentáře k receptu