Pizzaiola steak
Suroviny
- 800 g Hovězí maso zadní
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 1.5 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2.07 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 341 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 12 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 450.5 mg
- Vláknina 5517.5 mg
- Vitamín A 5517.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.5 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozmixujeme konzervovaná rajčata v mixéru. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, až zesklovatí. Přidáme rozmixovaná rajčata, rajčatový protlak, sůl, pepř a majoránku.
-
2
Maso si nakrájíme na plátky, které osolíme a opepříme. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a po obou stranách steaky osmahneme.
-
3
Jakmile nám omáčka zhoustne, vmícháme nasekanou petrželovou nať a cukr.
-
4
Z pánve na steaky odlijeme nadbytečný tuk a přidáme do ní z druhé pánve rajčatovou omáčku.
-
5
Vše prohřejeme a ihned podáváme.