Balkánský sýr naložený

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr balkánský
  • 100 g Olivy nakládané
  • 200 ml Olej slunečnicový
  • 50 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 ks Bobkový list
  • 1 ks Chilli paprička
  • 1 ks Rozmarýn čerstvý
  • 2 hrst Petržel - nať
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 769 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 80 g
  • Sodík 1090 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 55.6 mg
  • Draslík 131.6 mg
  • Vláknina 3676 mg
  • Vitamín A 3676 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.5 mg
  • Vitamín E 21.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bylinky, bobkový list, česnek, chilli a balkánský sýr nakrájený na kostky asi 1,5 cm vrstvíme střídavě do uzavíratelné sklenice spolu s olivami. Postupujeme tak, že sýr dáváme co nejblíže k sobě a do mezer mezi klademe olivy.

  • 2

    Naplněnou sklenici zalijeme olivovým olejem a dolijeme slunečnicovým. K podávání je takto naložený sýr připraven po třech dnech.

Komentáře k receptu