Balkánský sýr naložený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 769 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 80 g
- Sodík 1090 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 55.6 mg
- Draslík 131.6 mg
- Vláknina 3676 mg
- Vitamín A 3676 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 21.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky, bobkový list, česnek, chilli a balkánský sýr nakrájený na kostky asi 1,5 cm vrstvíme střídavě do uzavíratelné sklenice spolu s olivami. Postupujeme tak, že sýr dáváme co nejblíže k sobě a do mezer mezi klademe olivy.
-
2
Naplněnou sklenici zalijeme olivovým olejem a dolijeme slunečnicovým. K podávání je takto naložený sýr připraven po třech dnech.