Kuřecí Gordon Bleu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 556 kcal
- Sacharidy 25 g
- Tuky 31 g
- Sodík 934 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 625.3 mg
- Vláknina 1897.5 mg
- Vitamín A 1897.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 5.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.
-
2
Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.
-
3
Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.