Kuřecí Gordon Bleu

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Šunka dušená
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 125 g Strouhanka
  • 50 g Sýr Gruyére
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 8 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 556 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 934 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 186.3 mg
  • Draslík 625.3 mg
  • Vláknina 1897.5 mg
  • Vitamín A 1897.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 5.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z kuřecích prsíček vykrojíme velké řízky. Proříznuté porce rozevřeme, položíme do mikrotenového sáčku a paličkou na maso je rozklepeme na tloušťku 3 mm. Prsíčka osolíme, naplníme šunkou a sýrem a přehneme.

  • 2

    Prsíčka obalíme v hladké mouce, vejci a strouhance. Můžeme je smažit hned, nebo je přikryjeme a nejdříve necháme 15 minut chladit.

  • 3

    Do pánve nalijeme olej a rozehřejeme v něm máslo. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj kuřecí prsíčka a 10 minut je z každé strany dozlatova smažíme, strouhanka má být křupavá a maso dobře propečené. Hotové porce vyjmeme, necháme je osušit na papírových ubrouscích. Řízky podáváme vcelku nebo je nakrájíme na plátky.

Komentáře k receptu