Vafle s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 12 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 192.4 mg
- Draslík 435.7 mg
- Vláknina 4577.5 mg
- Vitamín A 4577.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, přidáme vejce, sůl, pivo a vyšleháme těsto na vafle.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, oloupané brambory a očištěný celer nastrouháme nahrubo, přidáme do pánve k máslu, přisypeme posekanou bazalku, osolíme, opepříme, podlijeme trochou vývaru, podusíme asi 7 minut a odstavíme.
-
3
Vaflovač potřeme tukem a upečeme postupně křupavé vafle. Ty ještě teplé rozdělíme na talířky, doplníme celerovou směsí a ihned podáváme.