Zeleninová pizza s mletým masem
Suroviny
- 500 g Těsto na pizzu
- 500 g Hovězí maso mleté
- 150 g Kukuřice
- 300 g Sýr ementálského typu
- 80 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Cibule
- 2 ks Paprika zelená
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Provensálské koření
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1005 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 40 g
- Sodík 619 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 77.5 mg
- Draslík 722.7 mg
- Vláknina 8179.8 mg
- Vitamín A 8179.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto na pizzu rozmrazíme podle návodu na obalu.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Papriku očistíme od semínek a nakrájíme na kostičky.
-
3
Na rozpáleném oleji orestujeme mleté maso. Přidáme do něj cibuli, kousky papriky a krátce podusíme. Přidáme rajčatový protlak a vše dusíme do odpaření vody.
-
4
Nyní okořeníme směs pepřem a solí, přidáme trochu provensálského koření. Směs poté rovnoměrně rozprostřeme na pizzu.
-
5
Pizzu pak posypeme kukuřicí a plátky sýra.
-
6
Pečeme na 200 stupňů cca 15 minut.