Domácí koblihy
Suroviny
- 150 g Marmeláda jahodová
- 80 g Máslo čerstvé
- 600 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 40 g Droždí
- 100 g Cukr moučkový
- 300 ml Mléko polotučné
- 87.51 ml Olej rostlinný
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 2 polévková lžíce Rum
- 4 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 847 kcal
- Sacharidy 110 g
- Tuky 36 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 391.2 mg
- Draslík 211.8 mg
- Vláknina 6734.7 mg
- Vitamín A 6734.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze 100 ml vlažného mléka, 20 g cukru, rozdrobeného droždí a 80 g hladké mouky připravíme kvásek.
-
2
V míse rozmícháme máslo se zbylým cukrem, přidáme žloutky, sůl a mícháme do pěny. Přidáme rum, citronovou šťávu, zbylé vlažné mléko, vykynutý kvásek, mouku a vypracujeme těsto. Mísu přikryjeme čistou utěrkou a těsto necháme na teplém místě vykynout.
-
3
Na pracovní desce rozválíme těsto na plát silný asi 1 cm a sklenicí vykrajujeme koblihy.
-
4
Polovinu koblih potřeme marmeládou a přiložíme zbylé koblihy. Okraje přimáčkneme, znovu sklenicí vykrojíme a necháme chvíli kynout.
-
5
V pánvi ve větším množství oleje smažíme koblihy po obou stranách dozlatova. Po usmažení necháme okapat na papírové utěrce.