Margherita
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1500 kcal
- Sacharidy 248 g
- Tuky 29 g
- Sodík 378 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 480.6 mg
- Vláknina 24699 mg
- Vitamín A 24699 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Základní těsto na pizzu [20279]:
-
2
Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.
-
3
Mouku smícháme s kávovou lžičkou solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.
-
4
Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.
-
5
Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.
-
6
Rajčata omylejeme, mozzarelu nakrájíme na plátky. Polovinu rajčat nakrájíme na drobno a druhou polovinu na plátky. Těsto posypeme připravenými kousky rajčete a ozdobíme plátky rajčat a plátky mozzarely. Následně ještě dosolíme a opepříme dle vlastní chuti a na úplný závěr pokapeme olivovým olejem.
-
7
Pak už jen stačí vložit do předehřáté trouby na 250 stupňů a péct cca 15 minut.