Margherita

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 6 g Cukr krupice
  • 7.5 g Droždí
  • 200 g Mozzarella
  • 17.5 ml Olej olivový
  • 107.5 ml Voda pitná
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1500 kcal
  • Sacharidy 248 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 378 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 480.6 mg
  • Vláknina 24699 mg
  • Vitamín A 24699 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Základní těsto na pizzu [20279]:

  • 2

    Z cukru, droždí a 90ml vlažné vody necháme vzejít kvásek.

  • 3

    Mouku smícháme s kávovou lžičkou solí, zbylou vlažnou vodou, olejem, kváskem a vypracujeme v hladké těsto, které se nelepí.

  • 4

    Velkou mísu vytřeme olivovým olejem a těsto v ní vyválíme, poté necháme přikryté utěrkou kynout cca 1,5 hodiny.

  • 5

    Vykynuté těsto rozdělíme na dva díly, každý z nich vyválíme na kolo o průměru cca 30cm. Okraje necháme mírně zvednuté.

  • 6

    Rajčata omylejeme, mozzarelu nakrájíme na plátky. Polovinu rajčat nakrájíme na drobno a druhou polovinu na plátky. Těsto posypeme připravenými kousky rajčete a ozdobíme plátky rajčat a plátky mozzarely. Následně ještě dosolíme a opepříme dle vlastní chuti a na úplný závěr pokapeme olivovým olejem.

  • 7

    Pak už jen stačí vložit do předehřáté trouby na 250 stupňů a péct cca 15 minut.

Komentáře k receptu