Farfalle s tykví
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 602 kcal
- Sacharidy 74 g
- Tuky 28 g
- Sodík 337 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 555.3 mg
- Vláknina 10892.7 mg
- Vitamín A 10892.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.4 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
-
2
Oloupanou tykev nakrájíme na kostičky. Pórky omyjeme, nakrájíme je na velmi tenká kolečka a podusíme na másle za občasného zamíchání na malém ohni pod pokličkou asi 5 minut.
-
3
Do hrnce přidáme tykev a muškátový oříšek, přikryjeme jej pokličkou a směs 8 minut podusíme. Potom ji zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Za občasného zamíchání vaříme 8 minut, až tykev změkne. Podle chuti přisolíme.
-
4
Farfalle dáme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme smaženými piniovými oříšky.