Salmorejo
Suroviny
- 115 g Chléb toastový
- 50 g Šunka Serrano
- 90 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 5 ks Rajčata
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Okurka salátová
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 264 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 11 g
- Sodík 609 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 614.4 mg
- Vláknina 8159.8 mg
- Vitamín A 8159.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.6 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chlebovou střídku natrháme na kousky, pokapeme olejem a octem, promícháme a necháme asi 10 minut stát.
-
2
Oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli, oloupané stroužky česneku, nadrobno nakrájenou papriku, oloupaná rajčata a větší část oloupané, na kostičky nakrájené okurky vložíme do mixeru, přilijeme vodu a rozmixujeme na pyré. Přidáme chléb a znovu rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Polévku necháme nejméně 30 minut v chladničce.
-
4
Při podávání každou porci ozdobíme uvařeným, nasekaným vejcem, na nudličky nakrájenou šunkou, kostičkami okurky a pokapeme olejem.