Bifteky pečené s cibulí a bramborami

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 900 g Brambory
  • 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 3 ks Cibule
  • 4 plátek Hovězí maso zadní
  • 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 235 kcal
  • Sacharidy 40 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0.6 mg
  • Draslík 1040.4 mg
  • Vláknina 13866.2 mg
  • Vitamín A 13866.2 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme na plátky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, maso naklepeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Maso osmažíme na sádle, vyjmeme je, ve výpeku orestujeme cibuli.

  • 3

    Pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, rozprostřeme usmaženou cibuli. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme druhou polovinou brambor, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je vše měkké.

Komentáře k receptu