Bifteky pečené s cibulí a bramborami
Suroviny
- 900 g Brambory
- 500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Cibule
- 4 plátek Hovězí maso zadní
- 1 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- 0.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 235 kcal
- Sacharidy 40 g
- Tuky 5 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 0.6 mg
- Draslík 1040.4 mg
- Vláknina 13866.2 mg
- Vitamín A 13866.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme na plátky, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky, maso naklepeme, osolíme a opepříme.
-
2
Maso osmažíme na sádle, vyjmeme je, ve výpeku orestujeme cibuli.
-
3
Pekáč vymažeme sádlem, dno vyložíme plátky brambor, osolíme, opepříme, rozprostřeme usmaženou cibuli. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme druhou polovinou brambor, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je vše měkké.