Canneloni zapečené se zeleninou
Suroviny
- 60 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 50 g Cibule
- 40 g Mrkev kořen
- 10 g Tymián sušený
- 8 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 2 g Pepř cayenský
- 150 g Lilek
- 200 g Cuketa
- 7 g Oregano sušené
- 300 g Sýr kozí
- 300 g Canneloni
- 40 ml Olej olivový
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 750 kcal
- Sacharidy 72 g
- Tuky 40 g
- Sodík 1312 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 59.3 mg
- Draslík 613.6 mg
- Vláknina 10689 mg
- Vitamín A 10689 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.5 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nakládaná rajčata slijeme, cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na malé kostičky, cuketu a lilek na větší kostičky a česnek prolisujeme.
-
2
Na pánvi rozehřejeme olej, přisypeme lilek a cuketu, orestujeme, přidáme česnek, ochutíme cayenským pepřem, oreganem, tymiánem, osolíme a opepříme. Promícháme a odstavíme z ohně. Nyní přimícháme rozdrobený kozí sýr. Touto směsí naplníme canneloni.
-
3
Do pánve vložíme scezená rajčata, cbuli a mrkev. Osolíme, opepříme, přidáme špetku tymiánu a 10 minut podusíme pod pokličkou.
-
4
Do pekáčku vyskládáme canneloni, přelijeme rajčatovou omáčkou, zasypeme strouhaným sýrem pecorino a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 25 minut.