Nudle s chobotnicí a klobásou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Nudle široké
  • 150 g Vepřová kýta
  • 100 g Cibulka jarní
  • 200 g Fazolové klíčky
  • 120 g Chobotnice
  • 100 g Klobása vepřová
  • 200 g Zelí čínské
  • 3 g Pepř bílý
  • 50 g Koriandr čerstvý
  • 60 ml Omáčka sójová
  • 20 ml Chilli omáčka
  • 20 ml Omáčka ústřicová
  • 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Chilli paprička
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1193 kcal
  • Sacharidy 170 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 476 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 169 g
  • Cholesterol 180.7 mg
  • Draslík 804.7 mg
  • Vláknina 7053 mg
  • Vitamín A 7053 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.3 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na pěti cm kroužky. Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky. Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut namáčet, aby změkly, scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Na pánvi wok rozpálíme 2 lžíce oleje, vhodíme pokrájený česnek, chilli papričky a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme kousky chobotnice, maso a smažíme 4 minuty, až chobotnice zesklovatí. Přihodíme plátky klobásy, fazolové klíčky a proužky čínského zelí, mícháme a opékáme, dokud zelenina nezačne měknout. Přendáme na talíř.

  • 3

    V míse smícháme pepř, sojovou, ústřicovou a chilli omáčku. Na pánev vlijeme zbylé 2 lžíce oleje, rozpálíme ho a opatrně vhodíme nudle a opékáme. Když lehce zhnědnou, odhrneme je ke krajům pánve a do vzniklého prosotru rozklepneme vejce. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opatrně mícháme, až se vejce srazí. Přidáme masovou směs a zalijeme omáčkou po celé ploše pánve. Nakonec opatrně promícháme s nudlemi, aby se vše propojilo. Servírujeme v miskách posypané čerstvým koriandrem.

Komentáře k receptu