Nudle s chobotnicí a klobásou
Suroviny
- 800 g Nudle široké
- 150 g Vepřová kýta
- 100 g Cibulka jarní
- 200 g Fazolové klíčky
- 120 g Chobotnice
- 100 g Klobása vepřová
- 200 g Zelí čínské
- 3 g Pepř bílý
- 50 g Koriandr čerstvý
- 60 ml Omáčka sójová
- 20 ml Chilli omáčka
- 20 ml Omáčka ústřicová
- 80 ml Olej arašídový (podzemnicový)
- 2 ks Vejce slepičí
- 6 ks Chilli paprička
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1193 kcal
- Sacharidy 170 g
- Tuky 38 g
- Sodík 476 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 169 g
- Cholesterol 180.7 mg
- Draslík 804.7 mg
- Vláknina 7053 mg
- Vitamín A 7053 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.3 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Klobásy 10 minut povaříme v páře. Z chobotnice odstraníme chapadla a trup pokrájíme na pěti cm kroužky. Vepřové maso nakrájíme na tenké proužky. Nudle zalijeme vroucí vodou a necháme 20 minut namáčet, aby změkly, scedíme a necháme okapat.
-
2
Na pánvi wok rozpálíme 2 lžíce oleje, vhodíme pokrájený česnek, chilli papričky a opékáme, až česnek zezlátne. Přidáme kousky chobotnice, maso a smažíme 4 minuty, až chobotnice zesklovatí. Přihodíme plátky klobásy, fazolové klíčky a proužky čínského zelí, mícháme a opékáme, dokud zelenina nezačne měknout. Přendáme na talíř.
-
3
V míse smícháme pepř, sojovou, ústřicovou a chilli omáčku. Na pánev vlijeme zbylé 2 lžíce oleje, rozpálíme ho a opatrně vhodíme nudle a opékáme. Když lehce zhnědnou, odhrneme je ke krajům pánve a do vzniklého prosotru rozklepneme vejce. Přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opatrně mícháme, až se vejce srazí. Přidáme masovou směs a zalijeme omáčkou po celé ploše pánve. Nakonec opatrně promícháme s nudlemi, aby se vše propojilo. Servírujeme v miskách posypané čerstvým koriandrem.