Havířova fazorka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 347 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 22 g
- Sodík 119 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 61 mg
- Draslík 15.7 mg
- Vláknina 3124 mg
- Vitamín A 3124 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazorku - barevnou drobnou fazoli - v sítu promyjeme pod tekoucí vodou, dáme do hrnce, zalijeme 1 l vody a necháme 2 hodiny nabobtnat.
-
2
V té samé vodě ji uvaříme doměkka. Vaříme přibližně 50 minut. Ke konci vaření přidáme kousek (o velikosti lžíce) celé skořice, povaříme ji asi 5 minut, potom skořici vyjmeme.
-
3
Přidáme bujón, majoránku, sůl podle chuti a povaříme dalších 6-8 minut. Nakonec přimícháme smetanu s máslem, necháme přejít varem a podáváme.