Uzený bůček pečený se zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 33 g
- Sodík 2259 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 70.5 mg
- Draslík 1407.3 mg
- Vláknina 25033.1 mg
- Vitamín A 25033.1 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 183 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí nakrájíme na nudličky a spaříme vroucí vodou. Maso nakrájíme na kostky, sýr nastrouháme nahrubo.
-
2
Maso na sádle v pekáči orestujeme, přidáme okapané zelí, sůl, pepř, zamícháme, zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Občas promícháme, je-li třeba, podlijeme horkou vodou. Když je maso téměř měkké, odklopíme poklici a maso dopečeme.
-
3
Když se šťáva vypeče, zasypeme maso sýrem a bez poklice necháme zapéct.