Tvarohová žemlovka s mandlemi
Suroviny
- 50 g Hrozinky
- 20 g Mandle
- 30 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 300 g Žemle tuková
- 30 g Cukr krupice
- 20 g Cukr moučkový
- 500 g Tvaroh měkký
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 0.5 l Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 27 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 25 g
- Cholesterol 228.7 mg
- Draslík 132.5 mg
- Vláknina 1775.4 mg
- Vitamín A 1775.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 641 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo rozehřejeme, necháme vychladnout a v míse smícháme s mlékem, žloutky a cukrem. Vložíme na plátky nakrájené housky nebo rohlíky a necháme navlhnout. Tvaroh rozmícháme s máslem a cukrem, přidáme vejce, citronovou kůru, mandle a rozinky.
-
2
Pekáč vymažeme máslem, rozložíme vrstvu housek, vrstvu tvarohové nádivky, navrch naskládáme opět namočené housky a pokapeme máslem. Zvolna pečeme cca 45 min. Poté žemlovku přemístíme na mísu, posypeme cukrem a podáváme.