Palačinky s jahodami a pomerančem
Suroviny
- 350 g Jahody zahradní
- 30 g Máslo čerstvé
- 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 500 g Ricotta
- 250 ml Mléko polotučné
- 50 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Pomeranče
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Limetková kůra
- 2 polévková lžíce Med včelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 635 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 35 g
- Sodík 100 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 137.9 mg
- Draslík 359 mg
- Vláknina 10308.8 mg
- Vitamín A 10308.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 105.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme hladkou mouku se solí a cukrem. Uprostřed vyhloubíme důlek, přidáme rozšlehaná vejce, trochu mléka a šleháme dohladka. Zvolna zašleháme zbylé mléko a potom 30 g rozpuštěného másla. Těsto necháme asi 30 minut uležet.
-
2
V pánvi na rozehřátém oleji postupně smažíme tenké palačinky. Vyjmeme je na talíř a udržujeme teplé.
-
3
Jahody omyjeme a nakrájíme na plátky. Pomeranče oloupeme a rozdělíme na dílky. Polovinu ovoce ponecháme na ozdobu.
-
4
Ricottu osladíme medem a limetkovou kůrou. Na každou palačinku naneseme trochu ricottové směsi, jahod a pomerančů. Palačinky složíme do šátečků a ozdobíme zbylými jahodami a pomeranči.
-
5
Ihned podáváme.