Segedínský guláš na pivu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 707 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 59 g
- Sodík 203 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 140.1 mg
- Draslík 628.2 mg
- Vláknina 1783.4 mg
- Vitamín A 1783.4 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme najemno, maso na kostky, česnek rozdrtíme, zelí slijeme a překrájíme (nálev odložíme).
-
2
Na sádle zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a sůl a orestujeme. Poté vmícháme papriku, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání, až je maso poloměkké. Přidáme zelí a dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme nálev ze zelí a dobře vmícháme smetanu a necháme prohřát.