Vepřové maso s lilky
Suroviny
- 60 g Cibule
- 600 g Lilek
- 300 g Rajčata
- 6 g Petržel - nať
- 6 g Bobkový list
- 1500 g Vepřová plec
- 70 g Paprika zelená
- 70 g Paprika červená
- 6 g Tymián čerstvý
- 30 ml Olej olivový
- 1200 ml Hovězí vývar základní
- 200 ml Víno růžové
- 30 ml Protlak rajčatový
- 2 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 58 g
- Sodík 784 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 177.5 mg
- Draslík 1316.1 mg
- Vláknina 10239.7 mg
- Vitamín A 10239.7 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40.6 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.
-
2
Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.
-
3
Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.
-
4
Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.
-
5
Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.
-
6
Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.
-
7
Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.
-
8
Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.