Vepřové maso s lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 175 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 600 g Lilek
  • 300 g Rajčata
  • 6 g Petržel - nať
  • 6 g Bobkový list
  • 1500 g Vepřová plec
  • 70 g Paprika zelená
  • 70 g Paprika červená
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 30 ml Olej olivový
  • 1200 ml Hovězí vývar základní
  • 200 ml Víno růžové
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 784 mg
  • Bílkoviny 48 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 177.5 mg
  • Draslík 1316.1 mg
  • Vláknina 10239.7 mg
  • Vitamín A 10239.7 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme.

  • 2

    Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 3

    Papriky zbavíme jádřinců a pokrájíme na větší kusy.

  • 4

    Rajčata a lilky nakrájíme na plátky.

  • 5

    Olej rozpálíme a osmahneme na něm po dobu 20 minut maso a přendáme ho na teplé místo.

  • 6

    Do pánve dáme cibuli a papriku, restujeme 5 minut.

  • 7

    Pak přidáme lilek a rajčata a necháme restovat dalších 10 minut. Přilijeme víno, protlak, vývar, přidáme zpět maso, do omáčky vmícháme česnek a bylinky. Vše uvedeme k varu a přiklopené dusíme 120 minut.

  • 8

    Uvařené maso vyjmeme, z omáčky odstraníme bylinky. Dochutíme solí a pepřem, vrátíme maso a servírujeme.

Komentáře k receptu