Vanilkový ledový dort s meruňkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 856 kcal
- Sacharidy 141 g
- Tuky 28 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 141 g
- Cholesterol 131.5 mg
- Draslík 1317.8 mg
- Vláknina 20050 mg
- Vitamín A 20050 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 53.8 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr rozehřejeme se 3 lžícemi vody až vznikne světlý sirup. Poté v něm asi 5min pošírujeme vypeckované, na poloviny rozkrojené meruňky. Necháme okapat a sirup zachytíme.
-
2
Přilijeme do něj vylisovanou šťávu z pomeranče, směs při nízké teplotě krátce povaříme a necháme vychladnout.
-
3
Dortový korpus rozkrojíme na poloviny a obě polijeme sirupem. Jednu polovinu položíme na mísu řezem dolů a kolem vytvoříme z kartonu okraj. Na korpus naneseme vrstvu zmrzliny a dort necháme asi 2 hodiny chladit v mrazničce.
-
4
Poté na zmrzlinu rozložíme meruňky, přiklopíme druhou polovinou korpusu, navrch rozložíme zbytek meruňek a dozdobíme nahrubo nasekanými pistáciemi.