Bramborový guláš s pivem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Špekáčky
  • 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 2 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín mletý
  • 1.2 kg Brambory
  • 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 554 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 105 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1073.2 mg
  • Vláknina 13902.4 mg
  • Vitamín A 13902.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  • 2

    V kastrole na oleji zpěníme cibule, přidáme špekáčky a osmažíme. Přisypeme mouku, chvíli restujeme. Poté vsypeme papriku, sůl a zbylé koření, brambory, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.

Komentáře k receptu