Bramborový guláš s pivem
Suroviny
- 500 g Špekáčky
- 600 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 2 ks Cibule
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín mletý
- 1.2 kg Brambory
- 0.5 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 554 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 39 g
- Sodík 105 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1073.2 mg
- Vláknina 13902.4 mg
- Vitamín A 13902.4 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nakrájíme najemno, špekáčky oloupeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
V kastrole na oleji zpěníme cibule, přidáme špekáčky a osmažíme. Přisypeme mouku, chvíli restujeme. Poté vsypeme papriku, sůl a zbylé koření, brambory, zalijeme pivem, zamícháme a pod poklicí dusíme doměkka.