Opékané brambory se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 434 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 25 g
- Sodík 484 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 836.2 mg
- Vláknina 10114.8 mg
- Vitamín A 10114.8 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a pokrájíme na menší kostičky. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme. Uvedeme k varu a vaříme 9 minut, poté slijeme a dáme stranou. Strouhanku pokapeme citronovou šťávou, přimícháme sekanou petržel.
-
2
Kousky brambor obalíme v bílcích a v ochucené strouhance. Maso se slaninou pokrájíme na drobné kousky a osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova, poté z pánve vyjmeme a dáme do ní brambory. Poté smícháme s masem a slaninou, osolíme a opepříme dle chuti.