Pečené knedlíky s houbovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 30 g Pšeničná krupice
  • 40 g Houby sušené
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 200 g Sádlo syrové
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 30 ml Olej olivový
  • 100 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 6 ml Ocet vinný
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1118 kcal
  • Sacharidy 80 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 179 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 133.5 mg
  • Draslík 1886.2 mg
  • Vláknina 22274.8 mg
  • Vitamín A 22274.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Syrové sádlo pokrájíme na kousky a necháme vyškvařit škvarky. Brambory uvaříme, slijeme a necháme vystydnout, poté prolisujeme. Přimícháme sůl, vejce, tvaroh, krupici, mouku a škvarky. Vypracujeme tuhé těsto, vytvarujeme do knedlíků o průměru 4 cm. Sádlem vymažeme plech a knedlíky na něj naskládáme, omastíme i z horní strany. Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Pečeme v troubě při 200 °C 20 minut.

  • 3

    Houby zalijeme 300 ml vroucí vody a necháme 15 minut povařit. Mezitím na rozpáleném oleji osmahneme cibuli, zaprášíme moukou a za stálého míchání necháme zrůžovět. Připravenou jíšku vmícháme do vývaru z hub, přilijeme 100 ml vody, osolíme, opepříme a uvedeme k varu. Vaříme 12 minut, poté osolíme, opepříme a zjemníme smetanou, dochutíme octem.

  • 4

    Pečené knedlíky servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu